language

Rega RB 300 er formentlig den mest roste tonearm i Hi Fi verdenen og grupperes sammen med arme der er 5 til 10 gange dyrere.

Armrøret støbt i et stykke aluminium, høj kvalitetslejer med små tolerancer og et godt og fleksibelt tonearmskabel, er den umiddelbare forklaring på den høje lydkvalitet, men dertil kommer montering og samling af armen.

Lejerne bliver justeret i hånden til der er et minimum af slør og kablet i armen bliver ”viklet ud” så det ikke trækker i nogen retning. En god tonearm er en der, friktionsløst, understøtter pickuppen i dens vandring hen over pladen, vel og mærke uden slør og slup i lejerne. Samtidigt skal den helst bestå af så få dele som muligt. Rega`s armrør er det eneste på markedet der er støbt i et stykke aluminium, hvilket er optimalt for bortledning af de vibrationer der opstår, når pickuppen bevæger sig i rillen. Belønningen, for den omhu Rega ligger i materialevalg og fremstilling, kommer når man skal høre sine plader.

Lyden er meget præcist gengivet, med dynamik og drive og et stort rummeligt lydbillede, placeret mellem højttalerne. Små detaljer bliver serveret med en sjælden selvfølgelighed og bassen fremstår dyb, tæt og tør.

Armen kan eftermonteres på de fleste pladespillere med en kraftig lyd forbedring til følge og den passer til de fleste pickupper på markedet.

En kort historie….

De første Rega pladespillere, bygget i 70’erne, var udstyret med en Rega designet “S” formet tonearm bygget i Japan. Den blev kaldt R200.

I 1983 kom Rega’s første tonearm både, designet og fremstillet af Rega og sådan startede legenden om den berømte RB300. (RB – Rega Britain). Alene armrøret, som er fremstillet i en silicium legering og støbes under højtryk, tog to år at udvikle i samarbejde Storbritanniens største støbe firma. Dette arbejde, samt måden støbningen foregår på, gjorde at Rega efterfølgende vandt en “international casting award” i Amerika for, hvad der stadig i dag, betragtes som teknisk umulig støbe opgave.

Prøv at se om du kan finde en eneste anden tonearm, der er lavet på samme måde.

Siden ideen omkring RB300, er der solgt mere end 400.000 af den nu legendariske tonearm.

FRI FRAGT PÅ DETTE PRODUKT

Fri fragt ved køb.